Velkommen tilbage fra sommerferie

  • 0
  • 1. august 2016

Vi håber I alle har nydt sommeren. I portalen er der sket mange nye spændende ting! Nu får du endnu flere spændende didaktiserede forløb, men også flere elementer, som viser de mange muligheder, du har med Alineas digitale læremidler.

For at give dig et overblik, har vi samlet vores nyheder, som du både som ny eller erfaren bruger kan få glæde af..

Ny bruger
Først og fremmest velkommen til! Vi er glade for at du har valgt os, og vi glæder os til at vise dig alt det indhold, som vi har samlet på portalen. Har du spørgsmål til portalen, er du altid velkommen til at kontakte vores teknisk support på 36 91 70 00 og på support@alinea.dk De sidder klar ved telefonerne alle skoledage fra 10-15.

MinUddannelse
Hos Alinea har vi gjort det endnu nemmere at tilgå vores varierede og interaktive undervisningsforløb via MinUddannelse. I samarbejde med UV-data, har Alinea lavet en integration, der sikrer adgang og overblik over alle Alineas digitale forløb, direkte fra MinUddannelse.
Læs mere her

Årsplaner
Til hvert klassetrin har vi sammensat årsplaner lige til at bruge. Årsplanerne er vejledende og henter sit faglige udgangspunkt i vores digitale læremidler. Vi opfordrer til, at du selv supplerer med fx nye aktuelle Fokustekster, film fra Restudy, relevante kort fra Top Maps eller evaluering via onlineprøverne. Alt sammen materiale du som bruger af Fokusportalerne også har fri adgang til. Du kan finde links til bl.a. Restudy og onlineprøverne i årsplanerne, men vi anbefaler, at du holder dig opdateret på vores nyhedsside, da vi løbende supplerer med nye Fokustekster og mere flipped-learning materiale.
Læs mere her

Brexit
I fokusteksten ‘Brexit’ stiller vi skarpt på problematikken og lægger op til, at I i 9. klasse arbejder med ‘Internationationale organisationer‘, diskuterer betydningen af EU og ikke mindst Danmarks rolle i samarbejdet. Læs fokusteksten her (kræver login)

Danmarks råstoffer
I det nye forløb arbejder I med den måde, vi i Danmark udnytter naturens ressourcer på. Hvor kommer råstofferme fra? Hvordan udvindes de? Hvad bruges de til? Og hvilken betydning har de for Danmarks økonomi? Læs mere i forløbet her

Det globale vindsystem
I forløbet vejret i 8. klasse kan dine elever se nærmere på det globale vindsystem. De kan lære om vindenes cirkulationsmønstre, de kraftige jetstrømme og komme verden rundt med tropiske hvirvelstorme. Læs mere

Vulkaner og bjergdannelse
I 7. klasse kan dine elever i forløbet Pladetektonik bl.a. lære meget mere om de tektoniske pladers bevægelser og de voldsomme vulkaner, der er med til at forme vores klode. Lær også om, fx hvordan der kan dannes bjerge midt på en plade, inselberge og brudbjerge. Læs mere

Smelter polerne?
Det korte svar er ja! Og nej! Læs den nye Fokustekst om is på polerne, og lad dine elever blive klogere på klimaændringer og konsekvenser omkring polerne.

Tag på en 360° tidsrejse med Geografifokus.
I forløbet ’Istidslandskaber’, får I mulighed for selv at opleve istiden, møde mammutter, besøge stenalderfolket og se landsskabets forandring. Alt sammen i 3D. Læs mere her

Restudy
Hvis du har abonnement på Fokusportalerne, har du og dine elever adgang til Restudy. Her finder du mere end 60 film og andet flipped-learning materiale til emnerne i både fysik-kemi, biologi og geografi.

Eleverne kan fx se film, lave opgaver og quizze om atomets opbygning, proteinsyntesen og pladetektonik. Desuden har du under hvert af de naturfaglige fag mulighed for at se en film, der forbereder eleverne til den fælles prøve i fysik-kemi, biologi og geografi.

Bestil et prøveabonnement
Har du ikke adgang til vores portal? Så kan du prøve portalen gratis i en måned og få gode ideer til din undervisning, ved at klikke her.

prøv-gratis-knap

Facebook
I kan også møde os på Facebook, hvor vi løbende opdaterer med nyheder og andre relevante ting. Følg os her

Der er lukket for kommentarer.